Moció ocupacions de caire delictiu

 

El grup municipal del PSC i el grup municipal de Ciutadans proposen l’adopció dels següents acords: 

1-L’ajuntament de Granollers constata la falta d’inversió en polítiques d’habitatge del Govern de la Generalitat de Catalunya i sol·licita al Govern incrementar la dotació pressupostària, especialment per fer front a la crisi agreujada per la Covid-19. 

2-Elaborar i aprovar conjuntament amb el Govern de Catalunya, les diputacions i ens municipalistes un Pla Integral per l’Abordatge de l’Ocupació a Catalunya per tal d’afrontar l’ocupació des dels diferents àmbits: social, de seguretat i de justícia, que integri i coordini tots els poders públics amb competències i mitjans en la resolució del conflicte, inclusiva la Fiscalia Superior de Catalunya i el TSJC, en les seves funcions governatives. 

3-Impulsar la coordinació efectiva de totes les forces i cossos de seguretat, a través de les juntes de seguretat locals i de la resta d’òrgans de coordinació i col·laboració entre organismes i administracions, per aconseguir una lluita eficaç contra les màfies que afavoreixen les ocupacions il·legals. 

4-Impulsar els mecanismes escaients per a incrementar el parc d’habitatge públic que permeti donar resposta a les famílies en situació de vulnerabilitat demandats d’habitatge i poder reduir les llistes d’espera de les meses d’emergència. 

5-Elaborar, en cooperació amb el govern de Catalunya, un cens continu d’habitatges, detectant els que estan buits i/o ocupats, i iniciar els pertinents, si escau, expedients per us anòmal de l’habitatge. 

6-Modificar el Decret Llei 17/2019 de mesures urgents per a l’accés a l’habitatge, per dotar de més competències als governs municipals per actuar de manera eficaç contra la delinqüència i les ocupacions il·legals. 

7-Que tant el Consell General del Poder Judicial com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i les audiències corresponents estableixin uns criteris interpretatius clars, mentre no es produeix una modificació legislativa sobre la matèria, per tal de garantir la seguretat jurídica en la lluita contra les ocupacions i els delictes vinculats. 

8-Que el Govern de l’Estat elabori una modificació de la Llei d’enjudiciament criminal que tipifiqui les ocupacions de caire delictiu. 

9-Traslladar el present acord al Govern d’Espanya, al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés i del Senat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, i a les entitats municipalistes catalanes i estatal. 

Granollers, 19 de novembre de 2020 

Jordi Terrades i Santacreu Jorge Pavon Álvarez 

Portaveu del Grup Municipal Socialista Porteveu del Grup Municipal Ciutadans