SET ANYS I SENSE DATA PER AL JUDICI

 

23 de juliol de 2009, després d’una denúncia anònima, els Mossos d´Escuadra registren la seu del Palau de la Música portant-se amb si 13 caixes repletes de documentació.
Félix Millet i Jordi Montull, president del Palau i director de la seva fundació, van reconèixer haver utilitzat 3,3 milions en fons per a finalitats particulars – les noces d’una filla, reformar la casa, vacances a cor què vols – anem, el normal en aquests casos. Una auditoria estableix la xifra de 36 milions d’espoli damunt de la taula. La instrucció del cas acaba concloent que – quina sorpresa – s’hauria beneficiat CDC per camuflar el pagament de comissions – uns 6,6 milions – de la constructora Ferrovial a canvi de concessions d’obra pública.
Set anys després no s’ha fixat encara data per al judici.
Un dels casos més flagrants de corrupció de la història de Catalunya segueix perdut en un mar burocràcia i aturades sense sentit malgrat que la recerca està finalitzada des de fa un parell d’anys. Què està passant??
Millet que, és fill de Félix Millet i Maristany, un dels fundadors d’Òmnium Cultural i Banca Catalana, s’asseurà –esperem que arribi el dia- en el banc dels acusats al costat del seu soci Jordi Montull, Daniel Osácar –extesorero de CDC- i una quinzena de persones, així com amb CDC com a responsable civil a títol lucratiu en la causa.
D´altra banda, la nova directora temporal de l’Oficina Antifrau de Catalunya és Maite Masià, vinculada a Convergència, ex alt càrrec de la Generalitat i esquitxada en el cas ITV. És la mateixa que en 2010 va concloure en un informe sobre el cas Palau que “no hi havia indicis fefaents” que Convergència s’hagi finançat il·legalment a través del Palau de la Música. Doncs, després d’aquesta brillant conclusió, CDC va haver de dipositar una fiança de 3,2 milions i sofrir l’embargament de quinze seus polítiques…
I així queda la història. Amb Millet, Montull i la resta d´acusats al carrer gaudint de l’estiu, un judici que mai arriba, gran part dels diners desaparegut i Catalunya desconnectant-se… de la lluita contra la corrupció.

 

Juan Manuel de Vargas

Coordinador C’s Granollers