NO A LA VIOLÈNCIA

És necessària una urgent reflexió sobre l’última onada d’agressions verbals i físiques sofertes per raons polítiques.
Agressions en universitats, al carrer, intents de boicotejar actes electorals, apedregar seus. Pintades ofensives, intents d’intimidació, insults. Què està passant? És aquesta la Catalunya que volem per als nostres fills?
Tractar d’intimidar a un partit polític, no és només una falta greu cap a aquest partit en concret i els seus votants, sinó cap al conjunt dels ciutadans. Perquè ens entenguem, “és com tirar pedres sobre la mateixa teulada”.
El més curiós de tot és que gran part d’aquestes agressions són encoratjades per grups d’individus que s’omplen la boca parlant de democràcia i llibertat. “Benvinguts a la República Independent de la teva Casa”, amb la teva “democràcia” i la teva “llibertat”, les que ens vols imposar als altres. No, senyors i senyores, això no va així. Això és feixisme i punt. Amb condemnar el feixisme no hi ha prou, cal no ser-ho.
Agressions que es caracteritzen per ser dutes a terme amb nocturnitat i traïdoria o per ocultar-se després del covard anonimat del grup si és a llum del dia… Aquest tipus d’actituds totalitàries són més pròpies de temps passats i foscos del segle XX… No tornem a cometre els mateixos errors.
Ja va sent hora que alguns partits i entitats polítiques condemnin aquests actes i posteriorment, fem una crida tot plegats perquè hi hagi respecte a la pluralitat política de la nostra societat.
Tots els partits polítics treballem diàriament per aconseguir el que creiem que és millor per als ciutadans. Aquesta labor hauria de ser respectada per tots. Començant pel compliment de les lleis vigents i manteniment de la necessària neutralitat dels ajuntaments i institucions públiques. I continuant per preservar lliures de símbols i banderes de caràcter polític els espais públics i estadis esportius, així com a les festes populars, que són de tots els ciutadans.
Que el respecte i la no-violència siguin la bandera de tots els catalans i catalanes.